KÄRLEK.

Foto från yogaretreat på Paros 2018

Foto från yogaretreat på Paros 2018

Vad är kärlek? Kärlek kan vara så många olika saker. Det finns kärlek till vänner, till familj, till partner. Det finns kärlek till mat, platser, djur, musik. Men så finns det också den där kärleken som liksom bara är, den som inte behöver någon eller något att rikta sig mot. Kärleken som bara värmer inuti, och strålar ut.

Jag har tänkt mig att den kärlek vi känner till olika saker, platser och människor kanske mer är olika former av tillgivenhet. Men att kärlek är något annat. Det som omfamnar och håller allt. Det som inte kan riktas mot något specifik utom inkluderar allt. Det där alldeles villkorslösa.

Kanske är kärlek precis som solens ljus och värme. Den bara är och sprider sig över allting utan att exkludera. Även när vi säger att solen går ner så är den ju där och lyser oavbrutet. Lyser på allting.

Reflektion…
Skriv övning. Vad är kärlek, för dig?

Skriv oavbrutet tre sidor utan att tänka eller stanna upp med pennan. Låt orden flöda även om du bara skriver “jag vet inte vad jag ska skriva”. Även om du börjar skriva din inköpslista eller något helt annat.

Att låta orden få komma helt utan tanke är att låta det som ligger lite djupare få flyta upp till ytan. Även om det verkar helt galet och konstigt så väcks det något inom oss när vi låter oss få komma till uttryck utan paus.

Love NotesLinda Wiksten