ENKELHET.

6de74af7-83ce-4f29-8733-a3d87d6e6b5c.jpg

Det är lätt att snurra in sig i det komplexa, i stora ord och utmanande praktiker. Sinnet älskar det komplexa, att skapa och lösa problem, att tråkla in sig. Det stora och det svåra blir som godis för intellektet, som vill ha mer och mer. Då är det dags att skala av, att tömma alla förutfattade meningar och förväntningar för att skapa utrymme för det som är. Snöflingorna som singlar ner, katten som tvättar sin tass, ett djupt andetag, hjärtat som slår. Att bara vara här och nu i all sin enkelhet.

Övning…
Slut ögonen och berör med mjuka och fasta händer hela kroppen från huvud till händer till fötter. Säg vid varje beröring högt till dig själv “Jag är här…jag är här…jag är här…”. Stanna en stund och andas med slutna ögon, känn att du är här just nu. Öppna sedan ögonen och vila med blicken en stund på det du ser just nu utan att namnge eller ens bilda en uppfattning om vad det är du ser.

Love NotesLinda Wiksten