BALANS.

Foto: Kim Lindström Photography -  www.kim.ax

Foto: Kim Lindström Photography - www.kim.ax

Kroppen, naturen, allting inuti och runt omkring oss söker ständigt efter balans. Balans är den ständiga rörelsen, där ingenting är statiskt eller fast, allting är ett flöde av styrka/mjukhet, ge/ta emot, hålla fast/släppa taget. När alla delar samverkar, är vakna, infinner sig balansen som en flödande dans inuti och runt omkring. En enda sammanhängande enhet i den ständigt föränderliga balansen som är livet.

Naturens balans är den fantastiska rörelsen av planeterna runt omkring varandra och sig själv. Rörelserna reglerar ljuset, värmen, havsströmmar; och därmed årstider, blomstring och återhämtning, djurens rytmer och så även människans. Balans infinner sig när vi lutar oss tillbaka och ger efter för den naturliga rytmen och rörelsen.

Reflektion...
Vad kan du idag lägga till eller släppa taget om för att landa i balans? Finns det något du gör motstånd mot att föra in eller något du håller fast vid som det är dags att lägga ifrån dig? Titta lite djupare, vad finns under det?

Stå med båda fötterna på jorden, slut ögonen och slappna av in i kroppen. Kan du känna kroppen i relation till sin omgivning; jorden under dig och utrymmet runt omkring. Kan du känna kroppens olika delar i relation till varandra; hud, muskler, skelett, organ osv. Kan du uppleva den ständiga rörelsen och dansen mellan alla dessa olika delar. Hur de lever, rör på sig, vibrerar, pulserar. Kan du förälska dig i denna dans!